GREECE  


12 
προορισμοί
 
της Ελλάδας 
για
 
να… 
παραμιλάς
 
από
 
τον 
καναπέ
 
σου!

Επισκέπτεσαι ένα μέρος και φεύγοντας δε βλέπεις την ώρα να το περιγράψεις στους φίλους σου. Σίγουρα σου έχει τύχει. Ένα μέρος που πιστεύεις, πως καθένας θα έπρεπε να επισκεφθεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του. Γιατί εντάξει, είναι ωραίο να στο περιγράφουν, όμως, είναι αλλιώς να το έχεις δει με τα δικά σου μάτια. Λοιπόν, ξέρεις κάτι; Είναι 12 και είναι υπέροχοι, διασκορπισμένοι σε όλη την Ελλάδα. Και το καλύτερο είναι πως τώρα μπορείς να τα δεις ένα-ένα από την άνεση του καναπέ σου!

Η Ακρόπολη

Athens


Έχει υπάρξει φυσικό φρούριο για τους πρώτους κατοίκους της πόλης, μέρος λατρείας των αρχαίων θεών και κέντρο του θαυμαστού έργου αναδόμησης της πόλης του Περικλή τον «χρυσό» 5ο αιώνα π.Χ. Η Ακρόπολη έχει βιώσει τα πάντα. Πολιτισμοί και κατακτητές έχουν έρθει και έχουν φύγει (μερικοί προσέθεσαν στοιχεία, μερικοί κατέστρεψαν κομμάτια της) αλλά ο ιερός βράχος στέκεται ακόμα όρθιος με όψη υπερήφανη και επιμονή στον χρόνο! Από το 1987 αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και εδώ και μερικές χιλιάδες χρόνια είναι ένα μοναδικό σύμβολο του πνεύματος, της τόλμης και του πολιτισμού που χάρισαν οι αρχαίοι Έλληνες στη ανθρωπότητα. Εξερευνώντας την, ανακαλύπτεις ένα αριστούργημα αρχαίας αρχιτεκτονικής και τέχνης. Αυτό που θαυμάζουμε σήμερα - παρέα με τα εκθέματα που φιλοξενούνται στο Μουσείο της Ακρόπολης - είναι δουλειά των σπουδαιότερων τεχνιτών και μηχανικών της εποχής: Ο Παρθενώνας (σίγουρα το πιο διάσημο ελληνικό κτίσμα παγκοσμίως) αφιερωμένος στη θεά Αθηνά, το Ερεχθείο με τις δεσπόζουσες Καρυάτιδες να στηρίζουν στα κεφάλια τους την οροφή της βεράντας του ναού, ο Ναός της Αθηνάς Νίκης… Όλα τους, εκπληκτικά επιτεύγματα της φιλοδοξίας των αρχαίων Ελλήνων. Είναι σχεδόν αδύνατο να εκτιμήσει πλήρως κανείς το μεγαλείο της περιοχής απλά περπατώντας. Σου συστήνουμε ανεπιφύλακτα, λοιπόν, να κάνεις την περιήγηση με κάποιον ξεναγό - αρχαιολόγο ή να αγοράσεις έναν πολύ καλό ταξιδιωτικό οδηγό. Παρακάτω, θα σου παρουσιάσουμε κάποια βασικά σημεία της Ακρόπολης αλλά στ’ αλήθεια… Αυτή είναι μόνο η αρχή.

Σαντορίνη


Η μαγική λέξη που ξεκινάει από Σ! Ή αλλιώς, μια αποκάλυψη αυτού που συμβαίνει όταν ένα απίστευτα όμορφο ηφαιστειακό τοπίο συνδυάζεται με το εκτυφλωτικό λευκό φως για να εκπέμψει όλη αυτή τη λάμψη στους επισκέπτες του. Η Σαντορίνη είναι η απόλυτη ενσάρκωση αυτού που λέμε «μαγεία» των ελληνικών νησιών και ειδικότερα, των Κυκλάδων. Όμως, εκτός από τα τοπία, ετοιμάσου να ζήσεις κι άλλες εκπλήξεις… τα πεντανόστιμα ντοματίνια, οι αμπελώνες, τα μονοπάτια πεζοπορίας και τα ηλιοβασιλέματα, μερικές μόνο από αυτές. Δική μας συμβουλή, αν θέλεις να ζήσεις μια πιο χαλαρωτική εμπειρία διακοπών, είναι να επισκεφθείς το νησί εκτός της περιόδου αιχμής (δηλαδή από Απρίλιο έως Μάιο και Οκτώβριο).


Το Ναυάγιο

Ζάκυνθος


Όταν το 1980 το πλοίο “Παναγιώτης” ναυάγησε σε μια αμμουδιά με καταγάλανα νερά, κανείς δεν φανταζόταν ότι αυτή, θα γινόταν μια από τις πιο διάσημες παραλίες παγκοσμίως. Όχι μόνο επειδή το πολυφωτογραφημένο Ναυάγιο ξεπροβάλλει μέσα από εντυπωσιακά βράχια, αλλά ακόμα περισσότερο, επειδή είναι προσβάσιμο μόνο από τη θάλασσα, δίνοντας έτσι στην εκδρομή σου μια αίσθηση… μυστηρίου.
Όταν βρεθείς στη Ζάκυνθο, η εκδρομή με βαρκάκι στο Ναυάγιο είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσεις. Όσες φωτογραφίες κι αν έχεις δει στο Instagram ή σε εξώφυλλα περιοδικών, τη στιγμή που θα αντικρύσεις για πρώτη φορά την παραλία από κοντά, θα τη θυμάσαι για πάντα. 
Αν θέλεις να δεις κάθε απόχρωση του μπλε, τότε βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Στην παραλία θα έχεις την ευκαιρία να κολυμπήσεις όμως να θυμάσαι: τις ωραιότερες βουτιές σου θα τις ευχαριστηθείς στις στάσεις που θα κάνει το βαρκάκι είτε πηγαίνοντας είτε επιστρέφοντας. 


Το παλάτι της Κνωσσού

Ηράκλειο, Κρήτη



Εδώ λοιπόν ξεκίνησαν όλα. Το παλάτι της Κνωσσού, έξω από το Ηράκλειο της Κρήτης, είναι το διασημότερο και μεγαλύτερο από όλα τα παλάτια του μινωικού, του πρώτου ευρωπαϊκού πολιτισμού. Εκτός από αυτό είναι μια σημαντική πηγή μύθων και θρύλων, όπως ο Λαβύρινθος και ο Μινώταυρος, αλλά και έργων τέχνης, όπως η τοιχογραφία των Ταυροκαθαψίων (αρχαίο άθλημα, όπου ο αθλητής κάνει άλματα επάνω στον ταύρο) και το αγαλματίδιο της Θεάς των όφεων.Γι’ αυτό μια επίσκεψη στο παλάτι δεν είναι απλά κάτι που πρέπει  να κάνεις όταν βρεθείς στην Κρήτη. Το παλάτι της Κνωσσού και το Αρχαιολογικό Μουσείου του Ηρακλείου, που φιλοξενεί μεγάλο μέρος από τα ευρήματα του παλατιού, δίκαια συγκαταλέγονται στα κορυφαία αξιοθέατα της Κρήτης.

Πηγή : https://www.discovergreece.com/el/travel-ideas/best-of/12-incredible-places-greece-you-have-see-believe


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια