PETERGOF, ST. PETERSBOURG

                                        PETERGOF


Το Peterhof (από τα γερμανικά Peterhof [4] - «Peter’s courtyard», από το 1944 έως το 1997 - Petrodvorets) είναι ένας δημοτικός σχηματισμός εντός της πόλης στην περιοχή Petrodvorets της ομοσπονδιακής πόλης της Αγίας Πετρούπολης. Βρίσκεται στη νότια ακτή του Κόλπου της Φινλανδίας δυτικά της Αγίας Πετρούπολης, 29 χλμ. σιδηροδρομικώς. Μεγάλο τουριστικό (GMZ Peterhof), επιστημονικό και εκπαιδευτικό κέντρο (PUNK και GSOM SPbSU, VMIRE με το όνομα Popov, Στρατιωτικό Ινστιτούτο Σιδηροδρόμων και Στρατιωτικών Επικοινωνιών του VA MTO, Σχολή Αλληλογραφίας του Υπουργείου Εσωτερικών SPbU της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σώμα Δοκίμων, ιδρύματα πρόσθετης εκπαίδευσης για παιδιά και ενήλικες κ.λπ. Μεταβείτε στην ενότητα «Κοινωνική Σφαίρα»).

Στο έδαφος του δημοτικού σχηματισμού "City of Peterhof" υπάρχει ένας σιδηροδρομικός σταθμός "New Peterhof" και τρεις σιδηροδρομικές στάσεις: "Mikhailovskaya Dacha" (μέχρι το 2020 - "Red Dawns"), "Old Peterhof", "University". Στο έδαφος του δήμου υπάρχει επίσης προβλήτα (προβλήτα στον Κόλπο της Φινλανδίας).

Το Peterhof ιδρύθηκε το 1710 ως αυτοκρατορική εξοχική κατοικία και έγινε πόλη το 1762. Η πόλη φιλοξενεί ένα μνημείο παγκόσμιας αρχιτεκτονικής και την τέχνη των παλατιών και των πάρκων του 18ου-19ου αιώνα - το Μουσείο-Αποθεματικό Peterhof. Science City (2005-2010).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια